19:00

Wargöns IK

Referat

Blytungt 2-3 i uppstarten på hösten.

Vet inte om det är bra att skriva referat när man är besviken efter en match men den här gången får det bli så. Tungt ikväll med förlust hemma mot Wargön och en tung start på höstsäsongen. Vi vet om att de har en mycket farlig forward i Niklas Andersson men han lyckas med det mesta han företar sig och trycker dit tre bollar för sitt lag. Otroligt imponerande.
Förutsättningarna för dagens match var ju annars helt strålande bra med en plan som efter allt regn ändå var jättefin. Vädret vände ju också idag och det hade man hoppats att även vår säsong skulle kunna gjort. Matchen startade helt ok för oss tycker vi och Wargön valde att spela ungefär som vi trodde. De ville gärna nå deras forward med ett längre uppspel och den bollen vann de allt som oftast antingen direkt eller tog andrabollen. Vi försökte få loss bollen och spela bort deras ofta höga press och vi lyckades ibland med det, men det var på våra omställningar som vi skapade de farligaste chanserna. Kändes som att de i första halvlek vann lite mer närkamper än oss och satsade hårt på de hörnor de skapade.
En av våra bästa chanser får Brooks på en fin vändning där han gör sin gubbe och driver mot mål. Avslutet räddas dock med en benparad av deras målvakt. Wargön är riktigt giftiga i sitt spel på nr 20, han vinner varje duell han är inblandad i och så öser de på med spelare runtomkring honom. Där kändes det inte riktigt som vi hängde med och de skapade också några fina lägen på det sättet. Målet de gjorde var på ett snabbt spel där nr 20 drog till med ett direktskott som smet förbi Olsson.
Det var också flera gånger som Wargön var framme och nästan fick bollen förbi vår sista försvarare. På en hörna nickar de vid första stolpen rakt i Olssons ansikte, vilket gjorde att han behövde hjälp med att stoppa näsblod.
I paus pratade vi om att möta upp deras långa uppspel på ett bättre sätt för att få stopp på dem. Vi startar andra halvlek med ett högre tempo i spelet och tar tag i spelet mycket bättre. Timmie kvitterar på pass från Albin Brooks som sprintat ifrån sin försvarare och lyfter bollen förbi målvakten och Timme stöter in bollen vid bortre stolpen. Här hade vi momentum i matchen och det kändes som att det svängde över till vår fördel. Tyvärr så lyckas Wargön spela sig fram till ett läge där det blir straff och nr 20 rullar in 2-1. Efter detta fortsätter vi trumma på och vi får en straff lite senare då Philip fälls efter att Vilmer vunnit bollen högt. Tyvärr så lyckas deras målvakt gå åt rätt håll och rädda den.
Vi ger oss dock inte och trycker på igen och få också utdelning på ett mycket fint spel av Jonte och Brooks. Jonte slår upp en rak boll som Brooks tar emot. Jonte fortsätter från sin mittbackspostion och får bollen tillbaka i steget och kan direktskjuta förbi målvakten till 2-2. Här kan man tro att vi ska fortsätta trumma på men strax efter kvitteringen tappar vi boll när hela laget flyttat upp högt och Wargön kan kontra och nr 20 chippar mycket kyligt bollen över Olsson.
Efter deras 3-2 mål följer en period som är mindre bra, om man uttrycker sig milt. Man kan säga att vi i 15-20 min spelar som att matchen är på väg att ta slut. Varje spelare som får bollen ska göra en spelare eller spela den absolut svåraste bollen man kan. Följden blir ideliga bolltapp som Wargön får kontra på och det är ju egentligen deras oförmåga som gör att det inte rullar in något mer mål i denna perioden. Vi skapar inget större av värde och matchen trasas sönder av spelavbrott. Vi försöker forcera och gör väl ett hyfsat försök, har några bollar mot deras mål men vi är för tama i den sista aktionen. Vi har inte en nr 20 som kan kapitalisera på de ytor vi ändå fick. Matchens sista spark är ett skott från Philip som målvakten håller.
Nä, stor besvikelse men tursamt nog så förlorade ju alla lag runtomkring oss. Vi måste dock rannsaka oss själva och förstå att vi möter lag som är svåra och som har bra spelare. Jag tänker på hur hårt Wargön jobbade över hela banan, hur de går in i alla dueller och verkligen ger allt de har. Många i deras lag har kramp i slutet, vilket säger en del. De har tagit ut sig totalt, tömt sig på energi. Kändes som att Wargön vann fler dueller idag och också matchen. Det är så Lagerbäck brukar uttrycka sig, det lag som vinner mest en mot en, anfall eller försvar, vinner ofta matchen. Det är något att ta med sig till nästa match som redan är på lördag. Då får vi klara oss utan Timmie och Ludde, som drog på sig sina tredje gula kort och är följdaktligen avstängda. Serien lever vidare och varje match är superviktig, vi laddar om, var så säkra.